Tocanita de porc

de Rahela Velicu in Porc, 16 Feb 2017 | 5806 vizualizari

 

O mancare extrem de gustoasa si rapida. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/tocanita-de-porc-cu-mamaliga/

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc
  • 2 cepe
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc:

Mai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea.

Adaugam o cana de apa si pasta de tomate si lasam sa fiarba. Adaugam sare si piper dupa gust. La final, adaugam oregano.

Separat, pregatim mamaliga: punem apa cu sare si o lingura de malai la fiert. Cand clocoteste, adaugam malai pentru a ingrosa mamaliga. Amestecam continuu si cand se desprinde usor de peretii cratitei, inseamna ca este facuta si o luam de pe foc.

Punem mamaliga pe un platou si cu lingura umezita, ii facem o adancitura in jumatate in care vom pune tocanita. Presaram oregano deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Oregano se poate inlocui cu patrunjel verde.

2

O muratura alaturi a fi fost ideala :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stufat cu carne de porc